ГоловнаСвіт

Байден повідомив про "секретні" дії США у відповідь на російські кібератаки

Віце-президент США висловив надію, що про вжиті секретні заходи не стане відомо публічно.

Байден повідомив про "секретні" дії США у відповідь на російські кібератаки
Джо Байден
Фото: EPA/UPG

Вашингтон у відповідь на російські кібератаки здійснив низку заходів, про які не буде оголошено публічно.

Про це віце-президент Джо Байден повідомив в інтерв'ю PBS.

"Коли в мене місяць тому запитали про нашу відповідь на хакерські зломи, я відповів, що про якісь наші дії ви дізнаєтеся, а про якісь - ні. І вже були зроблені і ті, і інші", - сказав Байден. Він нагадав про розширення санкцій проти Росії, зокрема про висилку дипломатів зі США.

Віце-президент США висловив надію, що про вжиті секретні заходи не стане відомо публічно.

Коментуючи підготовлену спецслужбами доповідь про кібератаки на Демпартію США, Байден зазначив, що розвідувальні служби мають підкріплену "значними доказами" впевненість, що "Росія зробила спробу втрутитися у вибори в США". При цьому, за словами віце-президента, немає доказів того, що Росія намагалася влаштувати безпосередні фальсифікації на виборах.

Протягом інтерв'ю віце-президент також побачив "небезпечні" ознаки в тому, що обраний президент США Дональд Трамп виступав з критикою розвідувальної спільноти у зв'язку з розслідуванням російського втручання у вибори.

Про підготовку доповіді, присвяченої причетності Росії до хакерських атак, стало відомо напередодні. У Білому домі повідомили, що документ передали президентові США Бараку Обамі. Відкрита частина доповіді буде опублікована наступного тижня. Як розповіли джерела СNN, у документі названо посередників з боку Росії, які передали WikiLeaks вкрадене листування Демпартії США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram