ГоловнаСвіт

CNN повідомив про виявлення спецслужбами США російських посередників Wikileaks

Про існування посередників між Wikileaks і Росією повідомляли і раніше.

CNN повідомив про виявлення спецслужбами США російських посередників Wikileaks
Wikileaks

Розвідувальні служби США встановили особи посередників, які з боку Росії передали Wikileaks викрадені в результаті хакерської атаки листи Демпартії США.

Про це повідомляє СNN із посиланням на чиновників, знайомих зі змістом доповіді, яку було представлено президентові США Бараку Обамі.

Телеканал при цьому не уточнив, про яких осіб може йтися в доповіді. Про існування посередників між Wikileaks і Росією ще в грудні писав The Washington Post, посилаючись на доповідь ЦРУ. Зазначалося, що саме вони могли постачати організацію вкраденим листуванням Демпартії США, в тому числі листами кандидата в президенти США Гілларі Клінтон. Як писала WP, такими посередниками могли бути люди, близькі до російського уряду. При цьому в ЦРУ, за даними видання, звертали увагу на відсутність прямих доказів втручання російської влади у вибори в США.

Напередодні в Білому домі повідомили, що Бараку Обамі передали доповідь, присвячену хакерським атакам під час виборів у США. Директор Національної розвідки США Джеймс Клеппер повідомив, що несекретна частина документа, в якому, за його словами, розкрито мотиви втручання Росії в президентську кампанію, буде представлена наступного тижня.

Наприкінці грудня США ввели нові санкції проти Росії через хакерські атаки. Під обмеження потрапили шість осіб і п'ять організацій, у тому числі ФСБ і ГРУ. Зі США були вислані 35 російських дипломатів. Окрім того, були закриті дві заміські резиденції російського посольства в Нью-Йорку та Меріленді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram