ГоловнаСвіт

Маккейн назвав можливі кібератаки з боку РФ "актом війни"

Трамп поставив під сумнів роботу американських спецслужб щодо можливих кібератак.

Маккейн назвав можливі кібератаки з боку РФ "актом війни"
Джон Маккейн
Фото: http://lenta.ru

Імовірні кібератаки з боку Росії на політичні організації США, які могли вплинути на вибори президента, були "актом війни".

Про це заявив сенатор Джон Маккейн, повыдомляє  Deutsche Welle.

"Якщо ви намагаєтеся зруйнувати фундамент демократії, ви руйнуєте націю", - зазначив він. Маккейн уточнив, що не має на увазі щось на зразок "ядерної атаки".

"Я говорю про те, що атака на фундаментальну структуру нації, а саме це вони роблять, є актом війни", - заявив Маккейн.

При цьому раніше обраний президент США Дональд Трамп поставив під сумнів роботу американських спецслужб щодо можливих кібератак. Трамп у соціальній мережі Twitter назвав "дуже дивним" те, що брифінг, під час якого повинні були повідомити подробиці хакерських атак, було відкладено до п'ятниці, 6 січня. Політик припустив, що спецслужбам потрібно більше часу для збору доказів.

Трамп також послався на нещодавнє інтерв'ю Джуліана Ассанжа, в якому засновник Wikileaks стверджує, що зламати електронну пошту представників Демократичної партії міг навіть "14-річний підліток". Обраний президент США нагадав, що, за словами Ассанжа, спеціалісти Wikileaks не отримували інформації про зломи від російської сторони. Також Трамп оголосив, що проведе 11 січня в Нью-Йорку велику прес-конференцію. Як відомо, його інавгурація відбудеться 20 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram