ГоловнаСвіт

У Берліні затримали ще одного підозрюваного у причетності до теракту на ярмарку

Підозрюваний зустрічався з імовірним виконавцем берлінського теракту ввечері напередодні злочину.

У Берліні затримали ще одного підозрюваного у причетності до теракту на ярмарку
Теракт в Берлине
Фото: EPA/UPG

Громадянина Тунісу затримано в Берліні під час обшуку в притулку для біженців за підозрою в причетності до теракту в Берліні.

Про це заявила офіційний представник генпрокуратури ФРН у прямому ефірі телеканалу N24.

"26-річного громадянина Тунісу, за даними слідства, підозрюють у причетності до скоєння тяжкого злочину проти державного правопорядку", - сказала вона, додавши, що "підозр поки що недостатньо для того, щоб генпрокуратура видала ордер на його арешт", рішення про попереднє ув'язнення виніс берлінський суд.

За словами представника генпрокуратури, підозрюваний громадянин Тунісу був знайомий з Анісом Амрі з кінця 2015 року і зустрічався з ним увечері напередодні злочину.

"Щонайменше він міг знати про підготовку", - сказала представник відомства, додавши, що під час обшуку кімнати підозрюваного були вилучені засоби зв'язку.

Нагадаємо: громадянина Тунісу Аніса Амрі, який є головним підозрюваним у скоєнні теракту в Берліні, застрелили в передмісті Мілана Сесто-Сан-Джованні 23 грудня.

Увечері 19 грудня вантажівка з польськими номерними знаками в'їхала на територію різдвяного ярмарку в центрі Берліна. Жертвами наїзду вантажівки стали 12 осіб, ще 48 потерпілих доправили в лікарні з пораненнями різного ступеня тяжкості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram