ГоловнаСвіт

Фінського депутата оштрафують на €1160 за розпалювання ненависті до мусульман

Парламентарій вимагав вислати всіх мусульман із Фінляндії.

Фінського депутата оштрафують на €1160 за розпалювання ненависті до мусульман

Депутат парламенту Фінляндії, член націоналістичної фракції "Справжні фіни" Теуво Хаккарайнен засуджений повітовим судом Центральної Фінляндії до штрафу в розмірі 20 денних ставок або €1160 за пост у Facebook, який ображає мусульман.

Про це повідомляють на сайті телерадіокомпанії Yle.fi. Суд також зажадав видалити запис.

Повідомлення в блозі депутата з'явилося після теракту в Ніцці. Теуво Хаккарайнен написав, що "не всі мусульмани терористи, але всі терористи - мусульмани", а також зажадав вислати всіх мусульман з Фінляндії. На думку суду, цей запис у соцмережах ганьбить людей, які сповідують іслам, а вимога вислати їх з країни містить у собі загрозу для певної групи населення.

Хаккарайнен повідомив, що не буде оскаржувати рішення суду.

Колеги оштрафованого законодавця обговорять подію в лютому, на початку весняної сесії парламенту. "Вирок, який винесено члену парламентської фракції, - це серйозне питання, яке необхідно обговорити", - заявив голова фракції Сампо Терхо.

Як наголошують у повідомленні Yle.fi, минулого року за розпалювання міжнаціональної ворожнечі була оштрафована Терхо Кіємункі - ще один депутат від "Справжніх фінів". Вона пообіцяла оскаржити вирок.

Увечері 14 липня 2016 року в Ніцці після святкового феєрверку на честь Дня взяття Бастилії вантажівка виїхала на людну міську набережну і почала тиснути пішоходів. Жертвами теракту стали 86 осіб. Водія застрелили поліцейські.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram