ГоловнаСвіт

У WikiLeaks заявили, що жорсткий диск із листуванням Клінтон зник з архівів США

Ресурс WikiLeaks обіцяє $20 тисяч нагороди за інформацію, яка призведе "до арешту або викриття будь-якого адміністратора-агента Обами, що знищив записи".

У WikiLeaks заявили, що жорсткий диск із листуванням Клінтон зник з архівів США
WikiLeaks

Сайт WikiLeaks заявив, що, ймовірно, з Управління національних архівів і облікових документів США зник жорсткий диск з інформацією про електронне листування екс-кандидата в президенти США Гілларі Клінтон.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці WikiLeaks у Twitter.

"Диск на два терабайти з інформацією про електронне листування Гілларі Клінтон у Білому домі, ймовірно, був викрадений з Управління національних архівів і облікових документів... Ми виплатимо $20 тисяч нагороди за інформацію, яка приведе до арешту або викриття будь-якого адміністратора-агента Обами, що знищив записи", - йдеться в повідомленні.

У WikiLeaks зазначили, що жорсткий диск зник ще 24 березня 2016 року.

Ці повідомлення з'явилися перед тим, як засновник сайту Wikileaks Джуліан Ассанж дав інтерв'ю телеканалу Fox News в посольстві Еквадору в Лондоні, де він переховується з червня 2012 року, щоб уникнути екстрадиції у Швецію через порушену справу про ймовірне зґвалтування, нагадує "Радіо Свобода".

Ассанж заявив, що його ресурс не співпрацював з Росією заради втручання в листування Гілларі Клінтон і керівника її виборчого штабу Джона Подести.

"Наше джерело - не держава, тому відповідь на питання про взаємодію з Росією - ні", - сказав Ассанж.

На запитання, чи могло втручання в електронні ресурси Клінтон і Подести вплинути на перемогу Дональда Трампа, засновник Wikileaks сказав: "Хтозна, про це не можна говорити".

Він наполіг, що його організація неполітичного характеру і "покликана висвітлювати достовірні факти".

Про те, що публікація тисяч електронних листів і документів, пов'язаних з кандидатом на посаду президента від демократів Гілларі Клінтон, не мала на меті вплинути на вибори у США, Ассанж заявляв і раніше. Як і тепер, він не повідомляє, звідки його ресурс отримав ці повідомлення електронної пошти.

Тисячі електронних листів, опублікованих WikiLeaks, були отримані після злому пошти менеджера кампанії Клінтон Джона Подести. Експерти з кібербезпеки в США назвали підозрюваними у зломі підтримуваних Росією хакерів. Росія будь-які звинувачення про причетність до кібератаки в США заперечує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram