ГоловнаСвіт

Однією з жертв стамбульського теракту став йорданський мільярдер

У клуб Reina мільярдер прийшов разом із приятелем, який також загинув.

Однією з жертв стамбульського теракту став йорданський мільярдер
Теракт в клубе Reina
Фото: EPA/UPG

Однією з жертв теракту, здійсненого в новорічну ніч у Стамбулі, став йорданський бізнесмен іракського походження, засновник групи компаній Mahdi Мохаммад аль-Сарраф (Mohammad Al Sarraf).

Про це повідомляє The Jordan Times.

Відзначають, що в клуб Reina мільярдер прийшов разом із приятелем Наврасом Ассафом (Nawras Assaf), який також загинув у результаті збройного нападу.

За даними видання, друзі разом із дружинами приїхали в Стамбул на свята. "Дружина Ассафа була поранена, зараз вона перебуває в лікарні у важкому стані. Дружина Саррафа і ще одна йорданська пара, яка була в клубі, також постраждали", - зазначає видання.

Напад на нічний клуб Reina в Стамбулі було скоєно в ніч на 1 січня. Озброєний автоматом злочинець застрелив поліцейського, що охороняв заклад, і увірвався в приміщення, де перебували понад 600 осіб, після чого відкрив вогонь.

Жертвами теракту стали 39 осіб, серед них 25 іноземців. Ще 65 осіб отримали поранення. Пошуки нападника тривають.

Поліція підозрює в скоєнні нападу вихідця з Середньої Азії. Імовірно, йдеться про громадянина Узбекистану або Киргизстану. Відповідальність за атаку взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

Як повідомляли раніше, турецька поліція затримала двох іноземців у рамках розслідування стамбульського теракту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram