ГоловнаСвіт

У Польщі ліквідують Міністерство державної скарбниці

Близько 200 працівників відомства будуть звільнені.

У Польщі ліквідують Міністерство державної скарбниці

У Польщі ліквідують Міністерство державної скарбниці. Згідно з передвиборними обіцянками партії "Право і справедливість", такого міністерства вже не буде.

За словами голови Постійного комітету Ради міністрів Генрика Ковальчика, який з вересня 2016 року виконував функцію міністра держскарбниці, частину наглядових обов'язків, які належали до компетенції Міністерства державної скарбниці, будуть виконувати інші міністерства, повідомляє "Польське радіо".

"Якщо говоримо про енергетичні компанії, з галузі гірничої справи тощо - вони переходять під нагляд Міністерства енергії та гірничої справи, транспортні компанії будуть у компетенції Міністерства інфраструктури та будівництва; компанії, пов'язані з сільським господарством, переходять під опіку Міністерства сільського господарства і розвитку села, кілька компаній - до Міністерства спорту", - зазначив Ковальчик.

Страхова компанія PZU і польські авіалінії LOT будуть підпорядковані Міністерству розвитку і фінансів. 

За словами Ковальчика, у Міністерстві державної скарбниці Польщі працює близько 400 осіб. Майже 200 працівників будуть працевлаштовані в інших відомствах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram