ГоловнаСвіт

Ассанж звинуватив адміністрацію Обами у спробах представити Трампа нелегітимним президентом

Засновник WikiLeaks заявив про непричетність РФ до публікації Wikileaks документів, вкрадених хакерами із серверів Демпартії США.

Ассанж звинуватив адміністрацію Обами у спробах представити Трампа нелегітимним президентом
Ассанж

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж заявив про спроби діючої адміністрації президента США Барака Обами "делегітимізувати" перемогу Дональда Трампа на виборах.

Витяги з інтерв'ю Ассанжа телеканалу Fox News опублікувало видання The Hill.

Повна версія інтерв'ю з Ассанжем вийде в ефір пізніше у вівторок, 3 січня. За словами засновника WikiLeaks, спроби нинішньої адміністрації президента США звинуватити Росію в причетності до програшу на виборах кандидата від демократів показують їхнє бажання знецінити перемогу Трампа. "Вони намагаються сказати, що Трамп - нелегітимний президент", - наголосив Ассанж.

Він додав, що Росія не причетна до публікації Wikileaks документів, украдених хакерами із серверів Демократичної партії США влітку 2016 року. "Наше джерело - це не держава", - зазначив засновник WikiLeaks.

США звинуватили Росію в причетності до втручання в перебіг президентської кампанії восени 2016 року. Тоді видання з посиланням на джерела повідомляли, що американська розвідка впевнена в причетності Росії і президента Володимира Путіна до хакерських атак на Демократичну партію США.

Наприкінці грудня 2016 року США оголосили про введення нових санкцій проти шести громадян Росії і п'яти російських відомств, у тому числі Федеральної служби безпеки (ФСБ) і Головного управління Генштабу ЗС РФ (ГРУ). У списку також опинилися хакери Олексій Белан і Євген Богачов. Окрім того, влада США ухвалила, що країну повинні покинути 35 російських дипломатів разом зі своїми сім'ями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram