ГоловнаСвіт

Вислані зі США російські дипломати повернулися в Москву

Їх привіз спеціальний борт авіакомпанії "Росія".

Вислані зі США російські дипломати повернулися в Москву
Фото: Sergey Riabsev

Літак з висланими зі США російськими дипломатами прибув до Москви.

Як повідомляє російська служба Бі-бі-сі, їх привіз спеціальний борт авіакомпанії "Росія" - офіційного перевізника президента РФ і членів уряду.

35 співробітників російських установ у четвер були оголошені персонами нон ґрата в США і протягом 72 годин вони і члени їхніх сімей - усього 96 осіб - повинні були покинути США.

"Останні передноворічні дні вони провели без сну і відпочинку, укладаючи багаж і паралельно "закриваючи" хвости - волею-неволею за роки життя все обростає побутовими зобов'язаннями, які під час від'їзду вимагають уваги", - написав на своїй сторінці в Фейсбуці співробітник посольства РФ у Вашингтоні Юрій Мельник, описуючи від'їзд колег.

Нагадаємо, 29 грудня Вашингтон оголосив про введення нових санкцій проти Росії у зв'язку з кібератаками під час виборчої кампанії в США. До списку санкцій були додані шість приватних осіб і п'ять організацій, у тому числі ФСБ РФ, а також командування ГРУ. Крім того, влада США заборонила російським дипломатам відвідувати дві заміські резиденції, заявивши, що ці резиденції використовували для розвідувальних дій.

Президент Путін заявив, що Росія не буде симетрично відповідати США. У його заяві, опублікованій на сайті Кремля, сказано, що "всі американські дипломати можуть залишитися в Росії, а їхні діти можуть відвідати новорічну ялинку в Кремлі". Обраний президент США Дональд Трамп, який вступить на посаду 20 січня, назвав такий крок Путіна "дуже розумним".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram