ГоловнаСвіт

Трамп не впевнений у причетності Росії до хакерських атак на США

"Це міг бути хтось інший, ми не можемо бути впевнені".

Трамп не впевнений у причетності Росії до хакерських атак на США
Фото: EPA/UPG

Обраний президентом США Дональд Трамп засумнівався в причетності Росії до хакерських атак на США, пише Reuters.

Під час спілкування з журналістами перед новорічним святкуванням у Флориді, він заявив, що "це міг бути хтось інший, я також знаю таке, чого не знають інші, тому ми не можемо бути впевнені". На питання, про що саме він говорить, Трамп відповів: "Дізнаєтеся у вівторок або середу".

Він додав, що будь-який комп'ютер потенційно може стати об'єктом хакерської атаки. "Це дуже важливо. Якщо у вас є щось серйозне, запишіть це і передайте кур'єром в старий добрий спосіб. Жоден комп'ютер не є безпечним, і мені все одно, що говорять інші", - сказав Трамп.

Він також заявив, що сподівається на хороші відносини з багатьма країнами, включаючи Росію і Китай.

Нагадаємо, що 29 грудня 2016 року Сполучені Штати Америки ввели санкції проти Росії за намагання втрутитися у вибори президента. У "чорний список" потрапили шість громадян Росії, зокрема керівник Головного розвідувального управління Ігор Коробів, його заступники Володимир Алексєєв, Ігор Костюков, Сергій Глизунов, а також два інших росіянина (судячи з усього хакери) - Олексій Білан і Євген Богачов.

Міністерство внутрішньої безпеки США та Федеральне бюро розслідувань оприлюднили технічний звіт про кібератаки Росії, в якому підтверджується причетність хакерських угруповань Fancy Bear і Cozy Bear до спецслужб РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram