ГоловнаСвіт

Росія внесла в ООН проект резолюції про перемир'я в Сирії

Переговори щодо сирійського питання заплановані на січень в Казахстані.

Росія внесла в ООН проект резолюції про перемир'я в Сирії
Посол Росії в ООН Віталій Чуркін
Фото: EPA/UPG

Росія в п'ятницю, 30 грудня, подала в Раду Безпеки ООН проект резолюції на підтримку перемир'я в Сирії, повідомляє DW. У документі також йдеться про мирні переговори щодо сирійського питання, проведення яких заплановане на січень в Казахстані.

За даними агентства AFP, Рада Безпеки почала закриті консультації щодо резолюції.

"Ми сподіваємося, що завтра вранці ми зможемо перейти до голосування і одноголосно затвердити резолюцію", - заявив посол Росії при ООН Віталій Чуркін. За його словами, переговори в Казахстані не конкурують з переговорами, які ООН планує провести 8 лютого у Швейцарії.

Нагадаємо, в Сирії в ніч на п'ятницю, 30 грудня, набуло чинності перемир'я, ініційоване Туреччиною і Росією. Це вже третя спроба встановити режим припинення вогню між режимом Башара Асада і повстанцями в цьому році. Попередні спроби в лютому і вересні провалилися.

Раніше президент РФ Володимир Путін, який є ключовим союзником президента Сирії Башара Асада, оголосив, що сирійський уряд і його противники підписали угоду про загальнонаціональне припинення вогню разом з документом про заходи щодо виконання відповідної угоди.

Ця заява прозвучала після того, як сирійські урядові війська взяли під повний контроль північне місто Алеппо, витіснивши повстанців, які займали східну частину міста з 2012 року.

Напередодні Путін заявив про намір скоротити військову присутність в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram