ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Калінінградським чиновникам заборонили користуватися "Яндексом"

Головною компанією російського пошуковика є акціонерне товариство Yandex N.V., зареєстроване в Нідерландах.

Калінінградським чиновникам заборонили користуватися "Яндексом"
"Яндекс"
Фото: blogspot.com

Співробітникам муніципальних установ Калінінграда заборонили користуватися "продуктами і послугами іноземних інтернет-компаній". До списку заборонених сервісів потрапили сервіси компанії "Яндекс" - "Яндекс.Пошта" і "Яндекс.Диск". 

Про це повідомляє видання "Новый Калининград", в розпорядженні якого є відповідний наказ, підписаний заступником голови адміністрації міста Ганною Апполоновою.

У наказі зазначено, що заборона поширюється на відомства, за які відповідає комітет з питань соціальної політики Калінінграда. Його очолює Апполонова. Також заборона поширюється на співробітників комітетів із питань соціальної політики та освіти міської адміністрації. У наказі йдеться, що такі заходи потрібні для "забезпечення інформаційної безпеки установ соціальної сфери".

До наказу додається список західних інтернет-сервісів і рекомендовані російські аналоги. Наприклад, у списку є месенджери Skype, Facebook Messenger, Viber, WhatsApp, сервіси електронної пошти Gmail, Dropbox, Yahoo, Hotmail і "Яндекс.Пошта", сховища Dropbox, Google диск, "Яндекс.Диск", Microsoft One Drive, сервіси Google Metrics, Google Maps, "Яндекс.Метрика", "Яндекс.Карти" і пошук "Яндекса".

У додатку до наказу зазначено, що сервіси "Яндекса" були заборонені для користування калінінградським чиновникам через те, що головною компанією пошуковика є акціонерне товариство Yandex N.V., зареєстроване в Нідерландах.

Нагадаємо, в жовтні в Києві запустили сервіс "Яндекс.Таксі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram