ГоловнаСвіт

Посол Франції назвала головні досягнення України за рік

Дюмон відзначила зближення України з ЄС.

Посол Франції назвала головні досягнення України за рік
Изабель Дюмон
Фото: dnepr.info

Посол Франції Ізабель Дюмон заявила, що Україна багато досягла за 2016-й рік.

Про це вона розповіла в інтерв'ю "Укрінформу".

Серед головних досягнень вона відзначила реалізацію електронного декларування.

"По-перше, хочу сказати про електронне декларування, яке викликало дуже великий резонанс і показало, що певні чиновники мають величезні заощадження. І це, звісно ж, шокувало громадську думку як в Україні, так і в усьому світі. Але, незважаючи на це, я називаю е-декларування серед досягнень, тому що це необхідно було зробити. Ми сподіваємося, що в електронного декларування буде продовження і наслідки, запрацюють нові методи боротьби з корупцією, що почалася зі створенням Національного антикорупційного бюро України", - сказала вона.

Також, за словами Дюмон, спостерігається "нехай і невелике, але економічне зростання". "Сам факт, що країна повертається до зростання, у нас викликає чималий інтерес", - зазначила дипломат.

Як зазначила посол, ще одним досягненням є зближення України з Євросоюзом. "Днями виповниться рік з моменту початку дії положень про вільну торгівлю Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом (1 січня 2016 року). В Україні занадто велику увагу приділяли референдуму в Нідерландах про ратифікацію Угоди про асоціацію і дуже мало говорили про позитивні наслідки того, у чому ця угода вже діє. Експорт України в країни Європейського Союзу збільшився на 7,5%. І це суттєвий позитив", - наголосила Дюмон.

Також Дюмон назвала одним із досягнень України створення міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

"І останній пункт. Я не можу не сказати про фактор, який вселяє оптимізм. Це те, що українське суспільство, навіть якщо в нього виникають сумніви, все-таки не втрачає віру в те, що майбутнє буде позитивним. У французькій мові існує вислів "Tant qu'il y a de la vie, il y a de l'espoir" ("Поки є життя, є надія"). У країні, яка так страждає, мені здається, що ця віра сама по собі є досягненням. Поки є надія, є можливість трансформувати Україну. Завдяки цій надії є люди, які підштовхують до змін цю країну", - зазначила вона.

Як повідомляли раніше, Дюмон відкинула зв'язок між виборами у Франції і безвізом для України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram