ГоловнаСвіт

Австрія запропонувала зробити санкції проти Росії "системою стимулів"

"На кожен позитивний розвиток подій на місцях реагувати поступовим пом'якшенням".

Австрія запропонувала зробити санкції проти Росії "системою стимулів"
Себастьян Курц
Фото: EPA/UPG

Голова МЗС Австрії Себастьян Курц заявив, що його країна має намір скористатися головуванням в Організації з безпеки і співпраці в Європі, щоб домагатися пом'якшення санкцій Євросоюзу проти Росії.

"Ми повинні відновити довіру в Європі, а санкції перетворити з системи покарання на систему стимулів", - заявив Курц в інтерв'ю журналу Der Spiegel (переклад - "Німецька хвиля").

Міністр вважає, що з початком кризи в Україні відбулося повернення до блокового менталітету часів "холодної війни". Він наголосив, що у відносинах з Росією необхідно змінити усталену тенденцію і "на кожен позитивний розвиток подій на місцях реагувати поступовим пом'якшенням санкцій".

Зараз в Євросоюзі діє домовленість, згідно з якою санкції проти Росії можуть бути скасовані лише після того, як Москва в повному обсязі виконає Мінські угоди.

Австрія за ротацією займе пост голови ОБСЄ з 1 січня.

Щодо Росії діють три пакети санкцій Євросоюзу. Першими були введені індивідуальні санкції проти громадян Росії і України, яких Європа вважає відповідальними за підрив територіальної цілісності України. Ці санкції діють до 15 березня 2017 року. Термін дії економічних секторальних санкцій проти Росії завершувався 31 липня 2017 року. Термін дії торгових і інвестиційних санкцій проти Криму закінчується 23 червня 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram