ГоловнаСвіт

Висланим зі США російським дипломатам не вистачає квитків у Росію

35 росіянам дали 72 години, щоб покинути США.

Висланим зі США російським дипломатам не вистачає квитків у Росію
Фото: www.tatar-inform.ru

Російські дипломатичні працівники, яких США висилають із країни, не можуть купити квитки в Росію через завантаженість літаків перед Новим роком.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на джерело.

"Квитків немає, все розкупили перед Новим роком, але людям дано всього 72 години, я не знаю, як вони встигнуть", - сказав співрозмовник агентства.

Він зазначив, що дипломати змушені придбати квитки з Вашингтона до Нью-Йорка, де більше шансів знайти вільне місце на рейс до Москви. При цьому, швидше за все, дипломати проведуть новорічну ніч у літаку, сказав співрозмовник агентства.

"Це стало великою несподіванкою, люди готувалися відзначати Новий рік", - відзначило джерело.

29 грудня США оголосили про введення нових санкцій проти Росії за кібератаки під час президентської виборчої кампанії США. У рамках нових обмежувальних заходів США висилають 35 російських дипломатичних працівників.

У "чорний список" офісу контролю за іноземними активами (OFAC) Мінфіну США включено шістьох громадян Росії і п'ять російських організацій. Це Федеральна служба безпеки (ФСБ), Головне розвідувальне управління (ГРУ), а також Зеленоградська автономна некомерційна організація "Професійне об'єднання конструкторів систем інформатики" (АНО ПО КСІ), ТОВ "Спеціальний технологічний центр" (СТЦ) з Петербурга і компанія "ЦОР сек'юріті" (колишня Esage Lab).

Як повідомляли раніше, МЗС РФ запропонувало Путіну вислати з Росії 35 дипломатів США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram