ГоловнаСвіт

Азербайджан заявив про загибель "вірменських диверсантів" під час спроби перетнути кордон

Під час бою зник безвісти азербайджанський військовослужбовець.

Азербайджан заявив про загибель "вірменських диверсантів" під час спроби перетнути кордон
Вірменські бійці в Нагірному Карабаху. 27.02.1993
Фото: EPA/UPG

Під час спроби порушити азербайджано-вірменський державний кордон було вбито кількох людей з "розвідувальної групи вірменських військових".

Про це йдеться в повідомленні на сайті Міноборони Азербайджану. Раніше в Єревані звинуватили азербайджанських військових у спробі перетнути кордон.

"29 грудня вранці під час спроби порушення азербайджано-вірменського державного кордону розвідгрупа збройних сил Вірменії потрапила в засідку підрозділів азербайджанської армії. Протягом збройної сутички противник зазнав великих втрат у живій силі і змушений був відступити", - йдеться в повідомленні Міноборони Азербайджану.

Відомство також заявило, що в результаті бою зник безвісти азербайджанський військовослужбовець Гурбанов Чингіз Салман.

В азербайджанському Міноборони також зазначили, що, "мабуть, відносне затишшя, яке спостерігають на лінії фронту останнім часом, не влаштовує Вірменію, і тому противник періодично і цілеспрямовано здійснює подібні провокації". Крім того, в міністерстві зазначили, що якщо вірменські збройні сили будуть продовжувати "подібні дії", то зазнають "тяжчих втрат".

Раніше 29 грудня Міноборони Вірменії повідомило про загибель трьох військових під час "диверсії Азербайджану" на ділянці біля кордонів між країнами. За повідомленням вірменської сторони, загинув також принаймні один азербайджанський військовослужбовець.

Нагадаємо, ситуація в зоні Карабаського конфлікту різко загострилася в ніч на 2 квітня. Почалися бойові дії із застосуванням авіації і артилерії. Сторони звинуватили одна одну в порушенні перемир'я на лінії зіткнення, пізніше Вірменія визнала загибель 18 військових у Нагірному Карабасі. У невизнаній Нагірнокарабаській республіці заявили про загибель 300 азербайджанських військових

5 квітня в Баку і столиці невизнаної Нагірнокарабаської республіки Степанакерті заявили про досягнення угоди про припинення вогню в зоні Карабаського конфлікту. З тих пір сторони регулярно обмінюються звинуваченнями в порушеннях перемир'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram