ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Радник Путіна допустив відключення Росії від "світового інтернету"

Радник президента Росії з питань інтернету заявив про високу ймовірність погіршення відносин РФ із Заходом.

Радник Путіна допустив відключення Росії від "світового інтернету"
Фото: digit.ru

Росія повинна бути готова до ситуації, коли її відключать від світового інтернету.

Про це заявив радник президента з питань інтернету Герман Клименко в інтерв'ю RT.

"Наші західні партнери відключили Крим від роботи сервісів Google і Microsoft. Так само як і власники доменів, які проживають у Криму, втратили те, що напрацювали. Наша країна повинна бути готова до того, що її відключать від світового інтернету", - заявив Клименко.

Він додав, що ймовірність погіршення відносин Росії із Заходом, на його думку, висока. Через це одне із завдань Росії, за словами Клименка, - "відрегулювати російський сегмент інтернету", щоб захиститися від "сценаріїв", подібних до відключення Росії від світового інтернету.

"Важливо, щоб у Росії продовжували працювати електронна пошта, телеграф, телефон, соціальні мережі. Критична інфраструктура, включаючи копію доменної зони, повинна бути на нашій території, щоб ніхто не міг відключити", - додав Клименко.

У серпні 2016 року газета "Коммерсантъ" повідомила, що Координаційний центр (КЦ) національного домену, що керує доменами .ru і .рф, може перейти під контроль держструктур. Газета "Ведомости" також писала, що Мінкомзв'язку РФ пропонує доповнити закон "Про зв'язок" статтею про регулювання російського сегмента інтернету. Однак голова міністерства спростував цю інформацію.

Після введення США і Євросоюзом санкцій проти Криму у 2014 році на території півострова припинили свою роботу такі великі компанії, як магазини онлайн-покупок Amazon і eBay, реєстратор доменних імен Go Daddy і платіжна система PayPal. На території півострова перестав працювати магазин додатків AppStore, а компанії HP і Dell перестали постачати свою продукцію на територію Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram