ГоловнаСвіт

Bloomberg: топ-500 найбагатших людей світу розбагатіли на $237 млрд за рік

Лідером за приростом статків став голова інвесткомпанії Berkshire Hathaway Воррен Баффет.

Bloomberg: топ-500 найбагатших людей світу розбагатіли на $237 млрд за рік
Миллиардеры
Фото: rbc.ua

Статки 500 найбагатших людей на планеті збільшилися в 2016 році на $237 млрд.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

На початку року сукупний капітал людей зі списку топ-500 багатіїв швидко скорочувався через негативну макроекономічну статистику, яку опублікувала влада Китаю. За січень-лютий вони втратили близько $382 млрд.

З середини лютого сукупний статок найбагатших людей світу почав помітно зростати. У червні це зростання призупинила перемога на референдумі прихильників "Брекзиту", а в листопаді - перемога Дональда Трампа на виборах президента США. Однак до закриття торгів 27 грудня статки 500 найбагатших людей світу оцінювалися Bloomberg в $4,4 трлн, що на 5,7% більше, ніж було на початку року.

Лідером за приростом статків став голова інвесткомпанії Berkshire Hathaway Воррен Баффет. Завдяки перемозі Трампа на виборах президента США він додав до своїх статків $11,8 млрд.

Усього в п'ятірці лідерів за приростом капіталу в 2016 році - четверо американців. При цьому більшість американських мільярдерів, у тому числі Баффет, підтримували на виборах президента США Гілларі Клінтон, зазначає Bloomberg.

Також до п'ятірки увійшов француз Бернар Арно, який очолює Louis Vuitton Moet Hennessy. За підсумками року він заробив $7,1 млрд, що збільшило його статки до $38,9 млрд.

Значно зріс капітал і в засновника Microsoft Білла Гейтса, який цього року очолив список найбагатших людей за версією Bloomberg. У 2016 році Гейтс збільшив свої статки майже на $10 млрд.

Найгірший результат у найбагатшої людини Китаю, голови корпорації Dalian Wanda Group Ван Цзяньліня. За минулий рік його статок скоротився на $5,8 млрд. Найбагатша людина Африки Аліко Данготе і саудівський принц Аль-Валід бін Талал втратили по $4,9 млрд кожен.

Згідно з індексом мільярдерів Bloomberg за минулий рік, 400 найбагатших людей світу в 2015 році стали біднішими. Загалом вони втратили $19 млрд. При цьому найсерйозніших втрат зазнав Баффет - його статки зменшилися на $11,3 млрд.

Як повідомляли в жовтні, мільярдери вперше за двадцать років почали біднішати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram