ГоловнаСвіт

Розширені санкції США проти російських компаній набули чинності

В американський список санкцій додано 23 компанії з Росії та Криму.

Розширені санкції США проти російських компаній набули чинності
Фото: investigator.org.ua

Набуло чинності рішення про введення з боку Сполучених Штатів Америки додаткових санкцій проти компаній Російської Федерації.

Про це повідомляється на сторінці Посольства України в США в Facebook.

"Сполучені Штати продовжують нарощувати тиск на Росію, вводячи нові санкції за порушення міжнародного права і розпалювання конфлікту на сході України. 15 компаній російського оборонпрому і 8 - у тимчасово окупованому українському Криму - під посиленими американськими санкціями", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що 27 грудня Міністерство торгівлі США додало 23 компанії з Росії та Криму в американський список санкцій, перетворюючи Крим в економічно-токсичний регіон і блокуючи діяльність російської оборонки.

22 грудня Міністерство фінансів США опублікувало новий "чорний список", в який увійшли компанії "Яндекс.Деньги", "Массандра", Ялтинська кіностудія, українська і швейцарська дочки "Сбербанка", а також низка російських військово-промислових компаній.

У переліку також виявилися компанії "Галс Девелопмент", "ВТБ-24" і низка дочірніх підприємств ВТБ, "Генбанка, Мосолббанк, Інресбанк і Крайінвестбанк.

У список включені організації, в яких 50% і більше належать "Сбербанку", "Ростеху" і ВТБ, які раніше потрапили під санкції США. Власником 75% акцій сервісу "Яндекс.Деньги" є "Сбербанк".

З фізичних осіб в список потрапили представник "ЛНР" в Мінську Владислав Дейнего, колишній міністр освіти України Дмитро Табачник, колишній голова МВС Віталій Захарченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram