ГоловнаСвіт

На дні Чорного моря знайдено основний "чорний ящик" літака Ту-154, що розбився

Пріоритетною називають версію про помилку пілотування.

На дні Чорного моря знайдено основний "чорний ящик" літака Ту-154, що розбився
Фото: EPA/UPG

З дна Чорного моря витягнуто основний бортовий самописець з літака міністерства оборони Росії, який розбився 25 грудня під Сочі. За даними джерел в штабі пошукової операції, інші два "чорні ящики" також вже підняті на поверхню, повідомляє DW.

"О 5:42 мск на віддаленості 1600 метрів від берега на глибині 17 метрів телекерованим апаратом "Фалкон" виявлено основний бортовий самописець", - повідомили в департаменті інформації та масових комунікацій Міноборони РФ у вівторок, 27 грудня.

Літак військово-транспортної авіації доставив цей самописець в підмосковні Люберці в Центральний науково-дослідний інститут ВПС. Фахівці інституту займаються розшифровкою його даних.

Офіційної інформації про отриману в результаті аналізу інформацію поки що немає, проте ЗМІ з посиланням на неназвані джерела пишуть, що пріоритетною стає версія про помилку пілотування.

"Завершено попередній аналіз показань самописця. Він дозволяє зробити висновок про те, що версія катастрофи, пов'язана з помилкою пілотування повітряного судна, є пріоритетною", - сказав співрозмовник агентства "Інтерфакс". Тим часом інше джерело, знайоме з ходом розслідування, повідомило, що поки що залишається неясною причина виникнення проблеми з закрилками.

Нагадаємо, в неділю вранці в Чорному морі розбився російський військовий літак Ту-154, на якому в Сирію летіли артисти ансамблю пісні і танцю російської армії ім. Александрова і дев'ять представників російських ЗМІ. Рятувальники виявили тіла декількох загиблих в районі катастрофи Ту-154. Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за фактом аварії літака Міноборони.

Зазначено, що справу, зокрема, було відкрито за ст. 351 КК Росії (порушення правил польотів, що спричинило тяжкі наслідки). СКР підтвердив, що літак здійснював плановий політ в Сирію. Літак Ту-154 зник з екрану радара "через деякий час після зльоту з аеропорту Адлер". Там літак проводив дозаправку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram