ГоловнаСвіт

Міністр оборони Ізраїлю закликав євреїв виїжджати з Франції

За даними ЗМІ, Ізраїль побоюється, що саміт, запланований на 15 січня, призведе до прийняття ще однієї резолюції ООН.

Міністр оборони Ізраїлю закликав євреїв виїжджати з Франції
Авигдор Либерман

Голова Міноборони Ізраїлю Авігдор Ліберман розкритикував Францію за спробу організувати міжнародний саміт для врегулювання ізраїльсько-палестинського конфлікту.

Про це повідомляє видання Haaretz.

"Це сучасна версія процесу Дрейфуса", - заявив Ліберман, посилаючись на прецедент XIX століття з французьким офіцером єврейського походження Альфредом Дрейфусом, звинуваченим у державній зраді (вважалося, що звинувачення було висунуте на ґрунті антисемітизму).

За його словами, ініціатива Франції - це "змова проти Ізраїлю", відповіддю на яку міг би стати виїзд євреїв із Франції.

"Імовірно, настав час сказати євреям у Франції: "Це не ваша країна, це не ваша земля, їдьте з Франції і приїжджайте до Ізраїлю", - заявив міністр.

Як зазначає видання, Ізраїль побоюється, що саміт, запланований на 15 січня, призведе до ухвалення ще однієї резолюції ООН.

На 15 січня заплановано конференцію з питань миру на Близькому Сході, зокрема про врегулювання арабо-ізраїльського конфлікту.

Нагадаємо, 23 грудня Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію, в якій йдеться про те, що створення Ізраїлем поселень на окупованій палестинській території "нечинне юридично і є приголомшливим порушенням міжнародного права". Її підтримали 14 із 15 членів Радбезу, в тому числі Україна. США утрималися, але при цьому не скористалися своїм правом вето.

Ізраїль у відповідь скасував візит прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, який планувався на 27-28 грудня.

Напередодні МЗС України викликало посла Ізраїлю для пояснень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram