ГоловнаСвіт

Німеччина виділить на допомогу Алеппо 15 млн євро

На ці гроші буде оплачуватися робота сирійських лікарів, санітарів і психологів.

Німеччина виділить на допомогу Алеппо 15 млн євро
Фото: EPA/UPG

ФРН закликала світову спільноту надати масштабну гуманітарну допомогу Алеппо, постраждалому від масованих бомбардувань. Сама Німеччина виділяє цьому сирійському місту 15 млн євро, повідомляє DW.

На ці гроші протягом 30 місяців буде оплачуватися робота близько однієї тисячі сирійських лікарів, санітарів і психологів, близько 200 асистентів психолога пройдуть курси підвищення кваліфікації, повідомляє газета Bild у матеріалі, який буде опублікований 27 грудня. Витяги з цього матеріалу в понеділок, 26 грудня, наводить агентство epd.

"Після того, як світове співтовариство настільки безпорадно дивилося на вбивства і бомбардування, необхідно організувати масштабну гуманітарну допомогу для жителів Алеппо. Якщо ми запізнимося і тут, то в сирійському конфлікті відбудеться нова людська катастрофа", - сказав міністр з питань економічного співробітництва та розвитку ФРН Герд Мюллер.

Німецький міністр також закликав ООН надати допомогу Сирії.

"Крім продовольства, в Сирії не вистачає лікарів і медикаментів. Потрібно надати допомогу тисячам поранених, зокрема великій кількості дітей, інакше вони не переживуть цю зиму", - попередив Герд Мюллер.

Раніше повідомлялося, що Німеччина збільшить кількість висланих мігрантів у 2017 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram