ГоловнаСвіт

У Туреччині за тиждень затримали понад 1000 ймовірних прихильників Ґюлена

Турецькі силовики провели за тиждень 220 антитерористичних операцій.

У Туреччині за тиждень затримали понад 1000 ймовірних прихильників Ґюлена
Фото: ru-newz.ru

За минулий тиждень влада Туреччини затримала 1096 осіб, підозрюваних у зв'язках з організацією опозиційного ісламського проповідника Фетхуллаха Ґюлена (FETO).

З них 426 осіб заарештовано, повідомляє Hurriyet Daily News з посиланням на МВС Туреччини.

У заяві міністерства також ідеться, що під час операцій проти прихильників забороненої в Туреччині Робочої партії Курдистану затримано 508 осіб, з них 78 взято під варту. За підозрою в зв'язках із терористичним угрупованням "Ісламська держава" (ІДІЛ) затримано 78 осіб, з них 12 заарештовано.

Відзначають також, що сили безпеки країни провели за тиждень 220 антитерористичних операцій, під час яких було знищено четверо бойовиків.

15 липня цього року в Туреччині було вчинено спробу державного перевороту, в результаті якої загинули понад 230 осіб, більш ніж 2,1 тис. отримали поранення. Після придушення путчу в країні почалися масові чистки в органах влади, державного управління, судах, установах сфери освіти, армії і спецслужбах. Було закрито понад 130 ЗМІ, більш ніж 81 тис. осіб відсторонено від роботи або звільнено. 32 тис. фігурантів справи про спробу заколоту перебувають під вартою.

Влада звинуватила в організації путчу Ґюлена, який проживає в США, і зажадали, щоб Вашингтон видав проповідника. Сам опозиціонер заперечує свою причетність до спроби перевороту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram