ГоловнаСвіт

Туреччина попросила міжнародну коаліцію про підтримку з повітря в Сирії

В Анкарі заявили про ліквідацію 226 ісламістів у боях поблизу сирійського міста Ель-Баб.

Туреччина попросила міжнародну коаліцію про підтримку з повітря в Сирії
Фото: www.1news.az

Туреччина попросила міжнародну коаліцію під керівництвом США допомогти її військам із повітря в районі сирійського міста Ель-Баб.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Міжнародна коаліція зобов'язана виконати свій обов'язок, надавши нам повітряну підтримку в битві за Ель-Баб. Ненадання цієї підтримки, так необхідної нам, абсолютно неприпустимо", - оголосив Ібрагім Калін, прес-секретар президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

Калін також назвав кількість бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ), ліквідованих за час останніх боїв під Ель-Бабом. За його словами, турецькі військові та союзні їм загони Сирійської вільної армії (ССА) знищили 226 ісламістів.

Важкі бої за Ель-Баб тривають уже кілька тижнів. Турецькі війська і їх союзники з ССА намагаються оточити населений пункт. До теперішнього моменту обидві сторони повідомили про великі втрати противника: зокрема, турецькі військові оголосили про сотні убитих ісламістів, а ІДІЛ заявила про те, що бойовикам вдалося підбити 10 турецьких танків "Леопард".

Наступ на Ель-Баб здійснюється в рамках операції "Щит Євфрату", яку підрозділи турецької армії і частини ССА проводять з 24 серпня цього року. Головною заявленою метою місії є звільнення прикордонних територій від ІДІЛ і бійців курдського ополчення і створення в цих районах зон безпеки.

Як повідомляли раніше, 30 цивільних загинули в Сирії під час атаки ІДІЛ на Ель-Баб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram