ГоловнаСвіт

ФСБ назвала основні версії катастрофи Ту-154

Ознак, що вказують на теракт на борту або можливість диверсії, "досі не виявлено".

ФСБ назвала основні версії катастрофи Ту-154
Катастрофа Ту-154
Фото: EPA/UPG

Основними робочими версіями катастрофи російського військово-транспортного літака Ту-154 є потрапляння в двигун сторонніх предметів, неякісне паливо, помилка пілота і технічна несправність повітряного судна.

Про це повідомили у Федеральній службі безпеки (ФСБ), повідомляє "Интерфакс".

Ознак, що вказують на теракт на борту або можливість диверсії, "досі не виявлено", наголосили в ФСБ. Також у відомстві додали, що встановили очевидців падіння лайнера і виявили запис відеореєстратора, на якому зображено момент падіння літака. З ним у цей час працюють слідчі.

За фактом аварії літака порушено кримінальну справу за статтею 351 КК РФ (порушення правил польотів або підготовки до них). Розслідування справи передали до центрального апарату Слідчого комітету Росії.

У результаті авіакатастрофи над Чорним морем загинули 92 людини. Джерела "Интерфаксу" і ТАСС повідомили, що пошуково-рятувальна група МНС виявила на глибині 25 метрів за півтора кілометра від берега об'єкт, схожий за обрисами на фюзеляж літака.

Раніше Мінтранс РФ назвав основними версіями аварії "технічний стан або помилку пілотування". Теракт до числа пріоритетних версій не входить, зауважив міністр транспорту РФ Максим Соколов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram