ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

ІДІЛ узяла на себе відповідальність за напад на поліцейських у Дагестані

Джихадистам удалося втекти з місця події.

ІДІЛ узяла на себе відповідальність за напад на поліцейських у Дагестані
Полиция в Махачкале
Фото: EPA/UPG

Терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) узяло на себе відповідальність за напад на поліцейських на трасі Махачкала - Каспійськ у Дагестані.

Про це повідомляє організація SITE Intelligence Group, яка моніторить екстремістські сайти.

У результаті збройного нападу на трасі в ніч на 25 грудня померли двоє поліцейських: один - на місці, а другий - у лікарні від отриманих поранень.

При цьому в повідомленні SITE вказано, що бойовики ІДІЛ узяли на себе відповідальність за вбивство щонайменше чотирьох поліцейських у двох атаках. Один із нападів стався в місті Кизилюрт, однак про загиблих і постраждалих офіційно не повідомляли. Інцидент стався також у ніч на 25 грудня. Невідомі обстріляли стаціонарний пост поліції.

За версією Life, поліцейські на автотрасі в Дагестані зупинили автомобіль для огляду, після чого по них відкрили вогонь. Нападникам в обох випадках вдалося втекти.

На початку минулого тижня ІДІЛ узяла на себе відповідальність за напад на поліцейських у столиці Чечні. Бойовики здійснили атаки в ніч на 18 грудня. Тоді голова регіону Рамзан Кадиров заявив, що під час перестрілки вбили чотирьох нападників, ще двоє отримали поранення. При цьому жертв і постраждалих серед поліції та мирного населення, за словами Кадирова, немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram