ГоловнаСвіт

Ізраїль перегляне відносини з ООН - Нетаньяху

Прем'єр Ізраїлю доручив МЗС здійснити переоцінку контактів з ООН.

Ізраїль перегляне відносини з ООН - Нетаньяху
Биньямин Нетаньяху
Фото: EPA/UPG

Ізраїль має намір переглянути відносини з ООН після прийняття Радою безпеки резолюції про незаконність ізраїльських поселень в Палестині.

Про це повідомив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, пише Ліга з посиланням на The New York Times.

"Я доручив міністерству закордонних справ протягом місяця здійснити переоцінку всіх наших контактів з ООН, включаючи ізраїльське фінансування установ ООН і присутність представників ООН в Ізраїлі" - сказав прем'єр.

Він уже доручив призупинити фінансування п'яти організацій при ООН, в тому числі тих, що діють під егідою ООН, і присутність їх представників в Ізраїлі. Про які саме організації йдеться, поки що невідомо.

Нагадаємо, 23 грудня Рада безпеки ООН прийняла резолюцію, яка закликає припинити будівництво єврейських поселень на території Палестини. 14 членів Радбезу ООН, в тому числі Україна, проголосували за, США відмовилися ветувати резолюцію і утрималися від голосування. Таким чином, США вперше з 1980 року не наклали вето на резолюцію, яку Ізраїль вважає антиізраїльською.

Біньямін Нетаньяху після голосування в Радбезі ООН заявив, що Ізраїль не буде виконувати вимоги резолюції ООН, яка вимагає припинити будівництво єврейських поселень на палестинських територіях.

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху, який є також міністром закордонних справ Ізраїлю, прийняв рішення скасувати офіційний візит українського прем'єр-міністра Володимира Гройсмана в країну, який було заплановано на наступному тижні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram