ГоловнаСвіт

Названі можливі причини катастрофи Ту-154 в Сочі

Розглядаються версії технічної несправності і помилки пілотування.

Причиною катастрофи російського військового літака ТУ-154 в районі Сочі була технічна несправність або помилка пілота.

Про це сказав голова комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Віктор Озеров, виключивши версію теракту, повідомляє РІА "Новини" з посиланням на джерело в силових структурах.

«Версію теракту я виключаю повністю. Літак Міноборони, повітряний простір Росії, тут не може бути такої версії ... Літак повинен був зробити після зльоту розворот над морем, може бути, не вийшов на потрібну траєкторію», - сказав Озеров.

За фактом аварії літака Слідчий комітет порушив кримінальну справу за статтею про порушення правил польотів. У рамках розслідування вилучають документи і допитують посадових осіб, які керували польотом.

«Вилучається передпольотна документація, проводяться допити посадових осіб, які керували польотом, технічного персоналу, який готував літак до вильоту і здійснювали його дозаправку», - сказала представник СКР Світлана Петренко.

Нагадаємо, в неділю вранці в Чорному морі розбився російський військовий літак Ту-154, на якому в Сирію летіли артисти ансамблю пісні і танцю російської армії ім. Александрова і дев'ять представників російських ЗМІ. Рятувальники виявили тіла декількох загиблих в районі катастрофи Ту-154. Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за фактом аварії літака Міноборони.

Зазначено, що справу, зокрема, було відкрито за ст. 351 КК Росії (порушення правил польотів, що спричинило тяжкі наслідки). СКР підтвердив, що літак здійснював плановий політ у Сирію. Літак Ту-154 зник з екрану радара "через деякий час після зльоту з аеропорту Адлер". Там літак проводив дозаправку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram