ГоловнаСвіт

Меркель підтвердила особу виконавця берлінського теракту

У перестрілці з терористом постраждав італійський поліцейський.

Меркель підтвердила особу виконавця берлінського теракту
Анис Амри

Застрелений італійськими правоохоронцям тунісець Аніс Амрі дійсно був виконавцем теракту на берлінському передріздвяному ярмарку.

Про це розповіла канцлер ФРН Ангела Меркель, передає агентство Рейтер.

"Усі факти свідчать про те, що саме Аніс Амрі вбив 12 осіб на різдвяному ринку на Брайтшайдплац і поранив багатьох інших", - заявила вона.

Міланські поліцейські вбили Амрі 23 грудня. Патрульні зупинили його близько 03:00 ранку за місцевим часом (04:00 за Києвом) для перевірки документів в італійському місті Сесто-Сан-Джованні (провінція Мілан). Поліцейські попросили чоловіка пред'явити документи, у відповідь Амрі вихопив із рюкзака пістолет і почав стріляти по правоохоронцях, один з них отримав поранення в плече.

Гаданого терориста застрелили.

Голова МВС Італії Марко Мінніті під час спеціальної прес-конференції заявив, що ідентифікувати тіло Амрі вдалося за прикметами, а також за відбитками пальців. "Без сумніву, убитий у перестрілці - це підозрюваний у скоєнні теракту в Берліні Аніс Амрі", - заявив міністр.

Увечері в понеділок, 19 грудня, в результаті наїзду вантажівки на натовп відвідувачів різдвяного ярмарку на площі Брайтшайдплатц у центрі Берліна загинули 12 осіб. Ще 48 отримали поранення. Серед загиблих був і громадянин України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram