ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

В Іркутську за добу вилучили понад 10 тис. пляшок "Глоду"

Одним із затриманих у справі про отруєння концентратом для ванн виявився виходець із Сирії.

В Іркутську за добу вилучили понад 10 тис. пляшок "Глоду"
Фото: LB.ua

Іркутські поліцейські під час рейдів за добу вилучили 10 тис. пляшок концентрату для ванн "Глід" ("Боярышник"), розлитого в скляні пляшки.

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на офіційного представника МВС Росії Ірину Вовк.

За її словами, за чотири дні поліцейські перевірили понад 3,5 тис. торгових підприємств області, в тому числі ларьки і павільйони, дрібногуртові і гуртові ринки. З незаконного обігу вилучено понад 22 тис. літрів алкогольної продукції, "реалізація якої здійснювалася з порушенням законодавства", додала представниця поліції.

"Зразки вилученого алкоголю скеровано на дослідження в експертно-криміналістичний центр ГУ МВС Росії в Іркутській області", - додала вона.

Люди, які отруїлися концентратом "Глід", почали надходити в лікарні Іркутська в минулі вихідні. З'ясувалося, що замість етилового спирту продукт містив метиловий. Було затримано 13 осіб, яких запідозрили в поширенні сурогатного алкоголю.

Як повідомляє "Интерфакс" з посиланням на представницю Ленінського районного суду Іркутська Маргариту Джафарову, одним із затриманих виявився виходець із Сирії. "Він давно живе в Росії, має російське громадянство, але є вихідцем із Сирії. Серед затриманих також - п'ятеро уродженців Азербайджану", - сказала вона.

Сьогодні Ленінський районний суд вирішує питання про обрання запобіжного заходу для 13 затриманих у справі про масове отруєння сурогатним алкоголем. Зараз у цій справі заарештовано дев'ятьох осіб.

На сьогодні жертвами отруєння "Глоду" стали 75 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram