ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Путін доручив зміцнювати російські ядерні сили

Шойгу пояснив різке збільшення кількості вильотів російських винищувачів у Балтиці, Чорному морі та в Арктиці посиленням розвіддіяльності НАТО.

Путін доручив зміцнювати російські ядерні сили
Путин и Шойгу

Ядерні сили Росії потрібно зміцнити ракетними комплексами, здатними боротися з будь-якими наявними і перспективними система ПРО.

Таке доручення дав президент РФ Володимир Путін, виступаючи на колегії Міноборони Росії. Розшифровку його промови опубліковано на сайті Кремля.

"Треба зміцнювати бойовий потенціал стратегічних ядерних сил, перш за все, за рахунок ракетних комплексів, здатних гарантовано долати наявні та перспективні системи протиракетної оборони", - заявив Путін.

Він додав, що також необхідно покращувати стратегічні неядерні сили, виводячи їх "на якісно новий рівень". Також Путін наголосив на необхідності розвивати всі види і роди військ, а також продовжувати освоювати високоточну зброя, засоби зв'язку, розвідки та радіоелектронної боротьби.

Окрім того, Путін доручив уважно стежити за російськими кордонами і військово-політичною ситуацією по їхньому периметру. "Слід чітко відстежувати будь-які зміни балансу сил і військово-політичної ситуації у світі, особливо по периметру російських кордонів, і своєчасно вносити коригування в плани нейтралізації потенційних загроз нашій країні", - заявив російський лідер.

При цьому міністр оборони РФ Сергій Шойгу, виступаючи на колегії, заявив, що сили НАТО біля російських кордонів за останні 10 років потроїлися, а розвідувальна діяльність Альянсу по периметру Росії активізувалася. Тому, за його словами, у Балтиці, Чорному морі та в Арктиці кількість вильотів російських винищувачів за останній час збільшилася на 61%.

Нагадаємо, що наприкінці листопада генсек ООН Пан Гі Мун закликав Росію і США до скорочення ядерного арсеналу.

Раніше, в жовтні, повідомляли, що Європарламент стурбований погрозами Росії використовувати ядерну зброю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram