ГоловнаСвіт

Журналіст NY Daily News відмовився попросити вибачення за статтю про вбивство Карлова

Посла РФ в Туреччині він порівняв з послом Третього рейху.

Журналіст NY Daily News відмовився попросити вибачення за статтю про вбивство Карлова
Фото: EPA/UPG

Журналіст американської газети New York Daily News Герша Кунтцман відмовився просити вибачення за статтю про вбивство посла РФ в Туреччині Андрія Карлова, якого він порівняв з послом Третього рейху.

Про це повідомляє РИА Новости.

Раніше офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявила, що відомство направить листа з вимогами вибачень від New York Daily News за статтю, в якій убитий російський посол у Туреччині Андрій Карлов порівнюється з послом Третього рейху. За її словами, Кунтцман називає вбивство Карлова "доконаним правосуддям", а стаття в цілому виправдовує дії терориста.

Зазначається, що журналіст у своїй новій статті накинувся з критикою на президента РФ Володимира Путіна і російську владу, звинувативши їх в порушенні міжнародних норм за останні роки в Грузії, Україні, Сирії та інших країнах.

На думку Кунтцмана, вбивство посла стало результатом політики РФ, а його вбивця був "не терористом, а солдатом". Водночас журналіст запевняє, що виступає проти тероризму і засуджує його.

Журналіст також написав, що після публікації першої статті він отримав "десятки листів від американських читачів, які разом з Росією виступили проти нього", що він вважає, "тенденцією, яка непокоїть".

Напередодні повідомлялося, що в Анкарі назвуть вулицю ім'ям вбитого російського посла.

Нагадаємо, посол РФ в Туреччині Андрій Карлов був застрелений 19 грудня під час виступу на відкритті в Анкарі фотовиставки про Росію. Тіло загиблого доставлено в Москву. Похорон Карлова відбудеться в четвер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram