ГоловнаСвіт

Посол ФРН: 2017-й може стати неспокійним для України

Німецький дипломат визнав, що на Заході є втома від України.

Посол ФРН: 2017-й може стати неспокійним для України
Вольфганг Эрнст Райхель
Фото: http://mfa.gov.ua

Через політичні зміни в світі 2017 рік може стати не дуже спокійним і позитивним для України, хоча про апокаліпсис не йдеться.

Таку думку висловив посол Німеччини в Україні Ернст Райхель під час презентації дослідження "Аудит зовнішньої політики", повідомляє "Укрінформ".

"Ми входимо в новий рік, який принесе зміни в адміністрацію США, вибори в різних країнах, у тому числі в Німеччині, і ми не можемо бути впевнені, що 2017 рік буде спокійним і абсолютно позитивним для України у зовнішній політиці. Звичайно, апокаліпсис не гряде, але, з іншого боку, будьмо реалістами - є питання, на які ми не можемо дати однозначної відповіді", - сказав Райхель.

Він додав, що слід також чесно визнати: на Заході є втома, або коректніше буде сказати - фрустрація від України, хоча такі ж відчуття існують і всередині самої України.

"Є помилки людей у сприйнятті України - це треба визнати, але не варто робити вигляд, що це ніяк не пов'язане з тим, що люди відчувають тут, в Україні. Ця втома або фрустрація стосується різних речей - і процесу внутрішніх реформ, і, будьмо чесними, відсутності прогресу в рамках "мінського формату" і Тристоронньої контактної групи, і частково фрустрація пов'язана з ситуацією в Україні", - констатував посол.

На його думку, щоб подолати такі настрої, Україні слід довести, що її критики помиляються.

"Той факт, що бюджет було затверджено так безпрецедентно рано чи цілком вчасно - це хороший приклад того, що я маю на увазі, коли намагаюся довести критикам, що вони помиляються. Звичайно, є багато інших можливостей, де можна це показати, і я порадив би так і робити. Я думаю, ви побачите, що сприйняття України нарешті зміниться, хоча, звісно, для цього потрібен час", - резюмував Райхель.

Нагадаємо, раніше посол ЄС в Україні Х'ю Мінгарелі заявив, що опір реформам в Україні викликаний бажанням окремих людей "залишити старі порядки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram