ГоловнаСвіт

Меркель відвідала місце теракту в Берліні

О 18:00 відбудеться екуменічна церковна служба в пам'ять про жертв.

Меркель відвідала місце теракту в Берліні
Ангела Меркель, Томас де Мезьер, Франк-Вальтер Штайнмайер, Михаэль Мюллер
Фото: EPA/UPG

Канцлер ФРН Анґела Меркель, міністр внутрішніх справ Томас де Мезьєр, голова МЗС Франк-Вальтер Штайнмаєр, бургомістр Берліна Міхаель Мюллер поклали по білій троянді до місця загибелі людей і вшанували пам'ять жертв теракту в Берліні.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Серед квітів і свічок, що їх принесли жителі міста, стоїть табличка з написаним від руки червоним олівцем запитанням: "Warum?" (Чому?).

О 18:00 відбудеться екуменічна церковна служба в пам'ять про жертв.

Увечері Бранденбурзькі ворота, які не раз забарвлювалися в кольори прапорів країн, де відбувалися теракти, матимуть кольори державного прапора самої ФРН.

Тим часом на прес-конференції в Берліні повідомили, що ідентифіковано шість жертв теракту (крім застреленого громадянина Польщі, який був на пасажирському сидінні), всі вони громадяни Німеччини. Робота щодо з'ясування осіб, у тому числі поранених, триває.

Берлінська поліція обіцяє посилити заходи безпеки на 60 міських Різдвяних ринках і майбутніх великих заходах, у тому числі запланованому на завтра футбольному матчі.

Влада закликає берлінців і гостей німецької столиці не відмовлятися від своїх звичок і традицій святкування Різдва.

Увечері в понеділок, 19 грудня, невідомий на вантажівці протаранив натовп на різдвяному ярмарку в центрі Берліна. За останніми даними, загинули 12 людей, ще 48 людей постраждали. Повідомляли, що за кермом вантажівки міг перебувати біженець із Пакистану. Однак за даними деяких ЗМІ, поліція Берліна затримала іншого чоловіка замість водія вантажівки, а сам підозрюваний заперечує свою причетність до інциденту.

Канцлер Німеччини Анґела Меркель назвала подію в Берліні терактом. Пізніше стало відомо, що влада ФРН вирішила не скасовувати різдвяні заходи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram