ГоловнаСвіт

МЗС РФ закликало росіян "серйозно подумати" перед поїздкою до Туреччини

Слідком РФ буде розслідувати вбивство російського посла в Туреччині як акт міжнародного тероризму.

МЗС РФ закликало росіян "серйозно подумати" перед поїздкою до Туреччини
МИД РФ

МЗС Росії закликав росіян, які вирушають у Туреччину, зважити всі можливі ризики, з якими вони можуть зіткнутися в цій країні.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Олег Сиромолотов, відповідаючи на питання про можливі ризики у зв'язку з поїздкою в цю країну, передає

"Интерфакс".

"Я думаю, що кожна людина, яка вирушає в Туреччину, повинна серйозно подумати, перш ніж це робити, тому що там теракти майже щодня", - сказав Сиромолотов.

Напередодні

в Анкарі застрелили посла РФ у Туреччині Андрія Карлова. Це сталося під час його промови на відкритті виставки "Росія очима турків" в Анкарі. Кілер пройшов на церемонію відкриття, скориставшись поліцейським посвідченням, і перебував позаду Карлова під час його виступу.

Згодом нападника вбили під час перестрілки з поліцією. Повідомляють, що на посла напав 22-річний колишній поліцейський Мевлют Мерт Алтинташ, якого відсторонили від роботи в рамках розслідування спроби держперевороту в Туреччині.

Слідчий комітет Росії буде розслідувати вбивство російського посла в Туреччині як акт міжнародного тероризму за частиною 3 статті 361 Кримінального кодексу.

Як повідомляли раніше, в Анкарі назвуть вулицю іменем убитого російського посла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram