ГоловнаСвіт

У Росії кількість померлих від отруєння концентратом для ванн зросла до 49

В Іркутській області заборонено продаж будь-яких засобів, що містять спирт.

У Росії кількість померлих від отруєння концентратом для ванн зросла до 49
Фото: LB.ua

Через отруєння контрафактним засобом для ванни "Глід" ("Боярышник") в російському Іркутську загинули 49 осіб із 57 госпіталізованих, повідомляє ВВС-Україна.

За даними поліції, всі постраждалі випили підроблений концентрат для прийняття ванн "Глід", який продавався за ціною 40 рублів (близько 17 грн) за маленьку пляшку. Він повинен містити етиловий спирт, але в рідині виявили смертельно небезпечний метиловий.

У ніч на 19 грудня стало відомо, що 19 госпіталізованих у результаті отруєння померли. Протягом дня померли ще більш ніж 20 постраждалих.

Слідчі органи порушили справу за статтею про виробництво, зберігання і продаж небезпечних продуктів, які стали причиною загибелі людей. Максимальне покарання за цією статтею становить 10 років колонії.

Поліція стверджує, що вже знайшла підпільний цех для виробництва підробленого засобу. Двох його передбачуваних власників затримано, їхніх імен не розголошують. Усього в цеху знайшли 47 каністр "Глоду" на метиловому спирті.

В Іркутській області оголошено режим надзвичайної ситуації. Продаж будь-яких засобів, що містять спирт і формально не є алкогольними напоями, тимчасово заборонено. Таким чином регіональна влада сподівається уникнути нових отруєнь.

Нагадаємо, восени в Україні загинули 73 людини від отруєння сурогатним алкоголем, який виробляли в Харківській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram