ГоловнаСвіт

У Білорусі затримано посадовців МТЗ, МАЗ, БелАЗ та Гомсільмашу

Чиновники затримані за підозрою в хабарництві. 

У Білорусі затримано посадовців МТЗ, МАЗ, БелАЗ та Гомсільмашу

У Білорусі затримали вісьмох посадових осіб найбільших машинобудівних підприємств країни - ВАТ "МТЗ", ВАТ "МАЗ», ВАТ «БелАЗ", ВАТ "Гомсільмаш"

Про це повідомляється на сайті Комітету державної безпеки країни.

"Встановлено, що представники керівництва і працівники підприємств машинобудівного комплексу, за отримання незаконних винагород від комерційних структур забезпечували просування продукції останніх. З 2013 року за приймання сировини і комплектувальних з елементами браку, видачу фіктивних висновків щодо якості, отримання відомостей про перспективні розробки їм передано хабарів на суму не менш як 200 тис. доларів США", - йдеться в повідомленні. Під час одержання понад 7,5 тис. рублів на гарячому затримали чотирьох представників ВАТ" МТЗ ", ВАТ" МАЗ "і ВАТ" БелАЗ ". Серед них - заступник гендиректора ВАТ "МТЗ".

Крім того, спецслужба повідомила про затримання ще чотирьох співробітників конструкторських і планово-економічних підрозділів ВАТ "МТЗ" за хабарі в розмірі близько 40 тис. рублів.

"Щодо зазначених осіб порушено кримінальні справи за ст.ст. 430 (одержання хабара), 433 (прийняття незаконної винагороди) КК Республіки Білорусь. До затриманих застосовано запобіжний захід у вигляді взяття під варту", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, раніше суд у Мінську засудив 17 наркодилерів до 218 років позбавлення волі.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram