ГоловнаСвіт

Колишній президент Ізраїлю Моше Кацав достроково вийде з в'язниці

Він провів за ґратами п'ять років за згвалтування.

Колишній президент Ізраїлю Моше Кацав достроково вийде з в'язниці
Фото: EPA/UPG

Колишній президент Ізраїлю Моше Кацав, якого 2011 року посадили у в'язницю за зґвалтування, достроково вийде на свободу.

У неділю, 18 грудня, було оголошено вердикт комісії Управління в'язниць, яка вирішила задовольнити прохання Кацава про умовно-дострокове звільнення, пише Newsru.co.il. Комісія вирішила, що за п'ять років у в'язниці Кацав усвідомив тяжкість скоєних злочинів і розкаюється у скоєному.

Кацав повинен покинути в'язницю наступного тижня. При цьому він не зможе виїжджати з Ізраїлю до кінця 2018 року, він не матиме права на спілкування з журналістами, йому буде заборонено покидати будинок з 22:00 до 6:00. Також колишньому президенту потрібно буде регулярно відзначатися в найближчому до місця проживання відділенні поліції.

Кацав мусив зобов'язатися брати участь у щотижневих сеансах групової терапії, а також ходити раз на тиждень на сеанси психосоціального лікування. У майбутньому він не зможе займати відповідальні посади, які передбачають, що в його підпорядкуванні будуть жінки.

Прохання Кацава про УДЗ було задоволено з третього разу.

Нагадаємо, 2011 року Кацав був засуджений окружним судом Тель-Авіва до семи років ув'язнення за звинуваченням у двох випадках зґвалтування своєї підлеглої, у сексуальних домаганнях, непристойній поведінці і спробах перешкоджати слідству. Політик наполягав на своїй невинуватості.

Моше Кацав був президентом Ізраїлю у 2000-2007 роках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram