ГоловнаСвіт

У Чечні співробітниць держустанов змушують ходити на роботу в хіджабі, - ЗМІ

Раніше в грудні влада зажадала узгодити сукні чеченських школярок з національними традиціями.

У Чечні співробітниць держустанов змушують ходити на роботу в хіджабі, - ЗМІ
Фото: www.dw-world.de

Жінок, які працюють у державних установах Чечні, зобов'язали приходити на роботу в одязі, що повністю закриває волосся і лоб. Розпорядження поширюється виключно в усній формі, повідомляє Кавказский узел.

"На роботу тепер потрібно вдягати хіджаб, тобто обов'язково пов'язку на чолу і велику хустку, щоб волосся не було видно. Раніше можна було носити просто хустки і косинки, а ось тепер дозволяється тільки хіджаб. Це стосується всіх жінок, які працюють у держустановах і бюджетних організаціях. Кілька моїх знайомих працюють у бюджетних організаціях, і всі вони попереджені, що без хіджабів на роботу не пускатимуть", - повідомила виданню одна з громадських діячів.

Співробітниці бюджетних організацій повідомили, що про необхідність приходити на роботу в хіджабах їх попередили безпосередні керівники. Вони зробили це 12 і 13 грудня - залежно від установи.

"Крім мене, у нас у відділі ще сім жінок і дівчат. Потім ми вже обдзвонили інших своїх подруг і знайомих, і виявилося, що такі самі вказівки отримано практично скрізь. І що цікаво, ніхто не бачив будь-яких офіційних документів чи письмових вказівок про це", - заявила жінка, яка працює бухгалтером.

За словами співробітниці одного з міністерств Чечні, про це нібито є усна вказівка "зверху", але чому це правило вводять саме зараз і хто саме розпорядився про це, ніхто не говорить.

Зазначають, що 12 грудня влада Чечні зажадала узгодити сукні чеченських школярок з національними традиціями.

Як повідомляли, голова Чечні Рамзан Кадиров заборонив імамам ховати загиблих п'яних водіїв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram