ГоловнаСвіт

У Сирії повстанці й армія домовилися про евакуацію з Алеппо

Також вивезуть поранених з оточених армією двох населених пунктів поблизу ліванського кордону.

У Сирії повстанці й армія домовилися про евакуацію з Алеппо
Фото: EPA/UPG

Сирійські повстанці й урядова армія погодили нову домовленість про завершення евакуації людей зі східної частини міста Алеппо, передає DW.

Представник повстанців Аль-Фарук Абу Бакр в інтерв'ю телеканалу "Аль-Арабія" заявив, що евакуація застопорилася через вимоги армії евакуювати оточених повстанців-шиїтів села Аль-Фуа і Кефрі. Абу Бакр, проте, сказав, що нова домовленість передбачає евакуацію і з цих сіл.

Окрім того, вивезуть оточених із двох населених пунктів поблизу ліванського кордону, а також повністю завершено евакуацію збройних осіб і мирних жителів зі східної частини Алеппо. Скільки саме людей необхідно евакуювати із сіл Аль-Фуа і Кефрі, Абу Бакр не уточнив.

Представник уряду Сирії підтвердив повідомлення про нову домовленість із повстанцями.

Напередодні евакуацію жителів Алеппо припинили через обстріли.

Виїзд зі східного Алеппо заблокували. Як повідомляло агентство Reuters із посиланням на очевидців на місці подій, сирійська армія встановила загородження на автомагістралі, якою раніше рухалися колони з евакуйованими.

У Міноборони РФ зазначають, що операцію виведення повстанців з Алеппо завершено і сирійська армія продовжила наступ на місто.

13 грудня Росія оголосила про перехід Алеппо під контроль сирійського уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram