ГоловнаСвіт

З російської партії ПАРНАС вийшов ще один видатний опозиціонер

Лідером партії у суботу переобрали Михайла Касьянова.

З російської партії ПАРНАС вийшов ще один видатний опозиціонер
Владимир Кара-Мурза
Фото: russia.ru

З російської партії ПАРНАС у суботу вийшов ще один видатний представник опозиції, заступник голови партії Володимир Кара-Мурза-молодший.

Як пише BBC, він прийняв таке рішення після того, як з'їзд ПАРНАС не прийняв заяву про визнання помилок під час кампанії щодо виборів до Держдуми. Кара-Мурза був одним з авторів заяви. У резолюції йшлося, що з'їзд вважає помилкою присутність у списках кандидатів до Держдуми "осіб, які дотримуються націоналістичних і антисемітських поглядів". Йшлося про саратовського блогера В'ячеслава Мальцева.

"Мені важко говорити те, що я зараз скажу. Я до кінця вірив, що вдасться знайти рішення. Це означає, що з'їзд не визнав помилку. В таких умовах подальше перебування означає погодитися з позицією. Після цього голосування залишитися у партії не можу", - прокоментував рішення партії Кара-Мурза.

Слідом за Кара-Мурзою про рішення вийти з партії заявили у суботу голови кількох регіональних відділень.

Напередодні у п'ятницю через розбіжності з головою партії Михайлом Касьяновим з ПАРНАСу пішли заступник голови партії Ілля Яшин і п'ятеро членів політради, у тому числі Вадим Прохоров, адвокат сім'ї убитого співголови партії Бориса Нємцова.

Незважаючи на кадровий скандал, Касьянова переобрано лідером партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram