ГоловнаСвіт

Обама: Рейган у труні б перевернувся через симпатії республіканців до Путіна

"37% республіканських виборців схвалюють Путіна, колишнього голову КДБ".

Обама: Рейган у труні б перевернувся через симпатії республіканців до Путіна
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама в п'ятницю провів підсумкову прес-конференцію за 2016 рік, під час якої заявив, що Рональд Рейган перевернувся б у труні, якби знав, скільки республіканців сьогодні схвалюють президента РФ Володимира Путіна.

За його словами, одне з останніх опитувань показало, що більш як третина прихильників Республіканської партії США симпатизують Путіну. "37% республіканських виборців схвалюють Путіна. Більш як третина республіканських виборців схвалюють Володимира Путіна, колишнього голову КДБ. Рональд Рейган перевернувся б у труні", - сказав президент США.

Під час прес-конференції Обама також підтвердив, що Росія стоїть за організацією кібератак на сервери Національного комітету Демократичної партії США.

Президент США зазначив, що його адміністрація займалася цією проблемою з самого початку, але Білий дім не хотів політизувати це питання, щоб воно не впливало на виборчий процес.

"На початку вересня, коли я зустрівся з президентом Путіним в Китаї, я визнав за необхідне запобігти подібному розвитку подій, поговоривши з ним особисто, зажадавши у нього припинити і повідомивши йому про можливі наслідки дій Росії. Я так і зробив і, дійсно, більше ми не бачили ніяких втручань в процес виборів. Однак витік інформації на WikiLeaks на той час вже відбувся", - розповів Обама.

Нагадаємо, що Трамп вибрав на посаду голови Держдепу Рекса Тіллерсона, який мав тісні зв'язки з владою Росії на посаді голови нафтової компанії ExxonMobil.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram