ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Жителі російського Боголюбово домоглися перенесення "богопротивного" виробництва презервативів

На перенесення виробництва активісти вплинули тим, що забезпечили завод великими замовленнями на підгузники.

Жителі російського Боголюбово домоглися перенесення "богопротивного" виробництва презервативів
Фото: multymir.ru

Компанія "Бергус" відмовилася від ідеї про відкриття заводу з виробництва презервативів у селі Боголюбово Володимирської області (Росія) через виступи місцевих жителів проти цих планів.

Про це телерадіокомпанії "Губерния 33" розповів генеральний директор Павло Спичаков.

"Я ніколи не ставився до висловлення парафіянами їхньої думки, як до тиску. І вів діалог із представниками активістів. На перенесення виробництва активісти вплинули тим, що зробили наш завод відомим і забезпечили його великими замовленнями на підгузники. Тож я їм тільки вдячний за це. Вихід із ситуації виявився вигідним і нам, і їм", - сказав Спичаков.

Спичаков розповів, що висвітлення конфлікту "Бергусу" з місцевими парафіянами зробило компанію відомою на всю країну. У неї почали замовляти більше підгузників, тому в 2017 році на заводі в "Боголюбово" відкриють виробництво саме цього продукту, а також пластирів.

Для виробництва презервативів компанія зараз шукає інший майданчик у Володимирі, їй у цьому допомагає обласна адміністрація. Підприємство планують запустити в 2018 році.

Наприкінці листопада парафіяни Боголюбського монтастиря написали лист патріарху Кирилу з проханням не допустити в селі виробництва презервативів. Місцеві жителі відзначили, що їм "завдано важкої душевної, моральної, психологічної шкоди".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram