ГоловнаСвіт

Адвокати президента Південної Кореї заявили про незаконність імпічменту

Захист Пак Кин Хе заявив, що президент заледве чи з'явиться в Конституційному суді на слуханнях.

Адвокати президента Південної Кореї заявили про незаконність імпічменту
Пак Кын Хе
Фото: EPA/UPG

Адвокати президента Південної Кореї Пак Кин Хе заявили про відсутність правового підґрунтя для її імпічменту, ухваленого парламентом країни.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Імпічмент президента Південної Кореї Пак Кин Хе, заявлений парламентом, не має правового підґрунтя і має бути скасований Конституційним судом", - заявили адвокати президента.

Також один з адвокатів Пак зазначив, що президент навряд чи з'явиться в Конституційному суді на слуханнях.

Нагадаємо, що 9 грудня парламент Південної Кореї проголосував за імпічмент президента Пак Кин Хе. На час розгляду справи Конституційним судом, що може зайняти до 180 днів, виконувачем обов'язків президента призначили прем'єр-міністра країни Хван Ге Ану.

Як відомо, Пак Кин Хе звинувачують у заступництві своєї близької подруги Чхве Сун Сіль, підозрюваної в зловживанні дружніми зв'язками з президентом для примусу південнокорейських компаній до багатомільйонних пожертвувань на користь, імовірно, благодійних організацій. Двох колишніх президентських помічників також підозрюють у передачі їй секретної інформації. Опозиція стверджує, що Пак Кин Хе порушила конституцію країни, дозволивши своїй подрузі втручатися в справи державного управління.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram