ГоловнаСвіт

Американський генерал розповів про російську кібератаку на командування армії США

Були вкрадені паролі та електронні ідентифікатори сотень високопоставлених американських офіцерів.

Американський генерал розповів про російську кібератаку на командування армії США
Мартин Демпси

Російські хакери в серпні 2015 року взяли під контроль систему електронного листування військового Об'єднаного комітету начальників штабів США.

Про це повідомляє CBS з посиланням на колишнього голову комітету, генерала Мартіна Демпсі.

За словами військового, кібератака проходила дуже швидко: протягом години хакери взяли під контроль систему, що відповідає за електронну пошту, а потім отримали інформацію про приблизно 3500 військовослужбовців і цивільних осіб, які працювали в комітеті.

Були вкрадені паролі та електронні ідентифікатори сотень високопоставлених офіцерів, і єдиним способом зупинити злом була зупинка роботи всієї системи, розповів Демпсі.

Кібератака почалася з 30 тис. електронних листів, відправлених в один із вишів США. З цих 30 тис. листів чотири були перенаправлені в Комітет об'єднаних штабів, а один було відкрито. Зараз "чиновники звинувачують в атаці Росію", а передбачуваним мотивом було введення Вашингтоном санкцій проти Москви через окупацію Криму, зазначає телеканал.

"Це було не шпигунство, а повномасштабний напад, єдиною очевидною метою якого було завдати шкоди і змусити Пентагон замінити як апаратне, так і програмне забезпечення, на що пішло приблизно два тижні", - пише CBS.

Раніше Білий дім звинуватив Росію в кібератаках із метою вплинути на вибори президента США. У Кремлі звинувачення про спроби впливати на вибори в США традиційно відкинули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram