ГоловнаСвіт

Імовірного учасника путчу в Чорногорії виявили на фото з Лавровим

Передбачуваний путчист стверджує, що потрапив на фотографію "випадково".

Імовірний учасник спроби перевороту в Чорногорії Неманья Ристіч виявився на фотографії з головою МЗС РФ Сергієм Лавровим, зробленій під час його візиту в Белград.

Увагу на це звернуло сербське видання N1.

Сам Ристіч, як відзначає Associated Press, вже пояснив, що потрапив на фотографію "випадково".

На знімку також зафіксовані члени руху "Заветнікі", представники якого сказали балканському відділенню "Радіо Свобода", що Ристіч не має до їхньої організації ніякого стосунку. При цьому "Крим. Реалії" відзначало, що Ристіча помічали на мітингах організації, присвячених критиці НАТО.

Візит Лаврова в Белград проходив 12 і 13 грудня, він зустрівся з президентом, прем'єр-міністром і міністром закордонних справ Сербії. Фото, ймовірно, зроблено 12 грудня після церемонії покладання вінків на цвинтарі воїнів-визволителів Белграда.

Сербський політолог і економіст Венцислав Буйіч в інтерв'ю "Крим. Реаліям" стверджував, що Ристіч "підтримував стосунки, крім іншого, з аташе з питань оборони російського посольства в Белграді, полковником Андрієм Кіндяковим".

"А буквально у вересні цього року він особисто пропонував мені €5 тисяч, щоб я замовк і більше не писав про дестабілізуючу діяльність Кремля на Балканах. Звісно, я відмовився", - розповів Буйіч.

За даними видання Dnevne novine, Ристіча, Предрага Богічевича, Мілоша Йовановича оголосили в міжнародний розшук у рамках розслідування спроби перевороту. DN стверджувало також, що Інтерпол оголосив у розшук росіян Володимира Попова та Едуарда Широкова.

Прокуратура Чорногорії в листопаді, після парламентських виборів, повідомила, що в країні готувався замах на прем'єр-міністра Міло Джукановича і наступний переворот із захопленням парламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram