ГоловнаСвіт

Навальний організує референдум про приналежність Криму в разі обрання президентом РФ

"Крим зараз незрозуміло, чия територія".

Навальний організує референдум про приналежність Криму в разі обрання президентом РФ

Російський опозиціонер Олексій Навальний, який вирішив балотуватися в президенти РФ, пообіцяв провести референдум про приналежність Криму в разі перемоги.

"Коли вас запитують: «як вас звати?» - ви можете відповісти на запитання «так» чи «ні»? Так і тут. Коли ви ставите складне запитання, на нього не можна дати простої відповіді. І в цьому полягає трагедія Криму, який зараз незрозуміло, чия територія. Але я можу сказати, що шлях вирішення проблем Криму повинен починатися з нормального референдуму, який там потрібно провести", - сказав він в інтерв'ю РБК.

Навальний вважає, що голосування, яке провела Росія на півострові 16 березня 2014 року, не було референдумом, тому на його результати спиратися не можна.

"Там була якась процедура, яку назвали референдумом. У неї ніхто не вірить. Саме тому Крим не визнано, він не розвивається, він не буде розвиватися в найближчому майбутньому, як не розвивається, наприклад, Північний Кіпр. Це невизнана територія. Для того щоб почати вирішувати ці проблеми, ми повинні мати якусь точку, від якої відштовхуватися, і цією точкою має стати з'ясування реального волевиявлення жителів Криму на чесному і прозорому референдумі", - заявив Навальний.

Його позиція з приводу Донбасу полягає в тому, що Росія повинна виконати Мінські угоди і вивести свої війська з України.

Нагадаємо, Україна вважає датою початку окупації Криму 20 лютого 2014 року, коли були зафіксовані перші випадки порушення Збройними силами РФ порядку перетину державного кордону України і незаконного перебування на українській території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram