ГоловнаСвіт

Бортпровідники British Airways попередили про страйк на різдвяні свята

Співробітники вимагають переглянути контракти, підписані 2010 року і пізніше.

Бортпровідники British Airways попередили про страйк на різдвяні свята

Бортпровідники авіакомпанії British Airways переважною більшістю голосів підтримали проведення страйку з вимогою підвищення зарплат.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на британську профспілку Unite.

У голосуванні брали участь понад 2 тис. співробітників авіакомпанії, 79% із них висловилися за проведення протестної акції, яка відбудеться щонайшвидше 21 грудня і стосуватиметься лондонського аеропорту Гітроу. Суперечка між бортпровідниками і керівництвом авіаперевізника стосується зарплат 4 тис. співробітників, контракти з якими були укладені 2010 року і пізніше.

За словами ініціаторів страйку, керівництво обіцяло, що річна зарплата бортпровідників, прийнятих на роботу після 2010 року, становитиме від 21 тис. до 25 тис. фунтів стерлінгів ($26,6-31,7 тис.), проте насправді співробітники, які підписали ці контракти, отримують трохи більше за 12 тис. фунтів ($15,2 тис.).

Раніше бортпровідники відмовилися від підвищення окладів на 2%, вимагаючи підняти реальну зарплату до того рівня, який був обіцяний під час прийому на роботу.

Поки що керівництво British Airways не уточнило, як акція протесту позначиться на розкладі польотів авіакомпанії в різдвяні свята.

Нагадаємо, у вівторок, 13 грудня, у Великобританії машиністи поїздів оголосили 48-годинний страйк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram