ГоловнаСвіт

Голову Twitter не покликали на зустріч із Трампом за відмову зробити емодзі проти Клінтон

У цьому сервісі Дональд Трамп був найактивнішим протягом кампанії.

Голову Twitter не покликали на зустріч із Трампом за відмову зробити емодзі проти Клінтон
Фото: EPA/UPG

Штаб обраного президента США Дональда Трампа не покликав на зустріч із ним голову Twitter Джека Дорсі, оскільки під час кампанії сервіс відмовився зробити емодзі проти суперниці республіканця Гілларі Клінтон.

Про це повідомляє Медуза з посиланням на Politico.

Під час кампанії штаб Трампа уклав угоду з Twitter на рекламний супровід, зокрема просування пов'язаних із республіканцем тем.

Окрім того, як стверджують представники Дональда Трампа, Twitter мав розробити емодзі для популярного серед прихильників республіканця хештегу #CrookedHillary (#ШахраюватаГілларі). Штаб пропонував зобразити цей хештег у вигляді мішка грошей на долоні чи людини, яка біжить із мішком грошей.

Проте за словами директора з реклами штабу Дональда Трампа Гері Кобі, в підсумку Twitter (зокрема Джек Дорсі особисто) відмовився зробити емодзі.

У результаті керівника сервісу мікроблогів не покликали на зустріч Дональда Трампа з представниками IT-компаній, яку організував один із засновників PayPal, а зараз радник обраного президента США Пітер Тіль. На ній були керівник SpaceX Ілон Маск, голова Amazon Джефф Безос, Тім Кук з Apple та інші.

6 листопада The New York Times повідомила, що напередодні виборів президента США консультанти Трампа відсторонили його від власного мікроблога у Twitter, який налічує понад 13 млн підписників. Таке рішення було прийнято через те, що мільярдер систематично використовував мікроблог для очорнення своїх політичних супротивників, він також давав виборцям "нефільтрований погляд" на низку питань.

У штабі Трампа цю інформацію спростували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram